Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Belge, Cumhurbaşkanı’na hakaret davasının ilk duruşmasında

Prof. Murat Belge, Taraf Gazetesinde yayımlanan “Vermezsen 400’ü” başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. 1 yıldan 4 yıl 8 aya kadar hapsi istenen Murat Belge’nin yargılandığı Kartal’daki Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında Belge, suçu kabul etmeyerek “Yazımda herhangi bir hakaret unsuru söz konusu değildir. 12 Eylül tarihli yazım bir analiz yazısıdır. Analiz doğru ya da yanlış olabilir, üzerine tartışılabilir ama bundan hakaret çıkmaz.” dedi. 

Avukat Bedri Bayram Belen, yargılamanın düzenlendiği 299. maddeyi eleştirerek Anayasaya aykırılık yönünden itirazda bulundu ve yazarın 8 Eylül tarihli makalesi ile ilgili hakaret davasının da bu dava çerçevesinde olması nedeniyle birleştirme talebinde bulundu. Duruşma taleplerin incelenmesi için 20 Eylül’e ertelendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.