Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 583’üncü Buluşma

21. yılında Cumartesi Anneleri “Bu acıyı biz yaşadık, siz yaşamayın diye buradayız, sorumlular hesap verinceye kadar buradayız.” diye seslendi Galatasaray Meydanı’ndan.
“Ben babamın ardında bıraktıklarıyla gurur duyuyorum, sizin çocuklarınız sizden utanacak.”

Gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun, Galatasaray Meydanı’na ilk çıktığında 12 yaşında olduğunu hatırlatarak, yaşadığı acının tarifi olmadığını söyledi ve ekledi, “Bugün aynı acıyı Sur’dakiler, Cizre’dekiler yaşıyor çünkü biz hesap soramadık. Buradayız! Burası yas alanı değil, hesap sorma alanı. Hesap soracağız” dedi.

Galatasaray Meydanı’ndan devleti yönetenlere seslenen Tosun, “Ben babamla gurur duyuyorum ama sizin çocuklarınız sizden utanacak” dedi. Tosun, 1990’lı yıllardan bugüne süren zulmün hesabını soracağız ki daha fazla insan bu acıyı yaşamasın, dedi.

Video ve Fotoğraf: Ayhan Şanlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.