Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 622. kez Galatasaray Lisesi önünde buluştu

Cumartesi Anneleri’nin 622’inci buluşması polis bariyerleri ve yalıtımında gerçekleşti.

Polis bariyerleri ile Galatasaray Meydanı’nda sıkıştırılan kayıp yakınları ve onları izlemeye gelen gazetecilerin, bariyerlerin dışına dönük görüntü alması, polisler tarafından engellendi.
Civarda gezinirken eylem alanına yaklaşmaya ya da izlemeye çalışanları polis “Bekleme yapmayın” diyerek bariyerlere yaklaştırmadı.
622. buluşma, gözaltında kayıp edilen Murat Yıldız’a adandı.
23 Şubat 1995’de Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız, avukatı ve yeğeniyle birlikte tek çocuğu olan Murat’ı, İzmir Bornova Özkanlar Asayiş Şubesinde Komiser Ramazan Kaya ile polis memuru Tahir Şerbetçi’ye teslim etti. O günden sonra Murat’tan bir daha haber alınamadı. Polis, Murat’ın karıştığı bir olaydaki silahı bulmak için Murat’ı İstanbul’a götürürken, onun feribottan atlayıp yüzerek kaçtığını söyledi. Ancak yüzlerce insanın bulunduğu feribotta kimse Murat’ın suya atladığını görmedi.
Anne Hanife Yıldız’ın 22 yıllık hakikat ve adalet mücadelesi sonuç vermedi. Murat Yıldız’ın akıbeti gizlendi. Anne Yıldız konuşmasında “Oğlumun bir gün gelip bana onu teslim ettiğim için hesap sormasını bekleyerek geçti ömrüm” dedi.
Cumartesi Anneleri, eylemde bugün doğum günü olan yazar Sabahattin Ali’yi de unutmadı.

https://www.youtube.com/watch?v=EAC5xKnle7E&feature=youtu.be

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.