Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Cennette ekstradan kaylule (gündüz uykusu) yapmanız için vakit vereceğiz. Bugünlerde uyumayıverin ne olur!”

Güvenilir bir kaynak üzerinden bize ulaşan 16 Temmuz 2016 tarihli bu yazışma, Gülen cemaatinin ilk andan itibaren dünya medyasını yakın markaja almaya çalıştığını kanıtlıyor.
İyi eğitimli, dil bilen ve önemli kısmı Türkiye dışında yaşayan kişilere yönelik bu çağrıyı cazip kılmak için, Hz. Muhammed’in sünnetlerinden olan kaylule’nin (gündüz uykusu), üstelik Cennet’te, vaat edilmiş olması dikkat çekiyor.
Bu metni olduğu gibi yayınlıyoruz:

Sevgili Dostlar,

Sizlerden gelen bir talep üzerine “Dünya darbe masalını sorguluyor: Darbe 15 Temmuz gecesi mi, yoksa 16 Temmuz günü mü oldu?” konulu bir dosya hazırlayacağız. Ancak kendi fikrimizi değil, dünya medyasının kanaatlerini yansıtmak istiyoruz. Ben iki kişiyle bu konuya eğiliyorum. İngilizce kaynakları taramam bile zor.

Her birerlerinizden bildiğiniz dillerde çıkan gazetelerde şu içerik veya yakın içerikli makale, analiz, haber, manşet varsa bize linkini ve içeriği hakkında kısa bilgi notları geçmenizi rica ediyorum.

Söz size Cennette ekstradan kaylule yapmanız için vakit vereceğiz. Bugünlerde uyumayıverin ne olur!

KONULAR:
1. Zaten Erdoğan her başına geleni Gezi’yi, MIT tırlarını, Artvin altın madeni gösterilerini, 17-25 Aralık’ı hep darbe olarak ilan etmiş, hepsinden de aynı grubu sorumlu tutmuştu.
2. Tutuklananların bazıları darbeye daha ilk dakikadan karşı çıkmış askerler. Bazıları Ergenekon davasının sanıklarından. 47 subayın başlattığı bir işle alakalı 3000 subayı tutuklatmak da ne oluyor? Hele 2750 savcı ve hakim için gözaltı kararı aldırmak da ne?
3. Darbecilerin darbe yapmaktan çok halkı Erdoğan’ın etrafında kenetlenmeye zorladıkları o kadar açıktı ki! Meclis’i bombalama saçmalığı, Saray yakınlarına atılan iki bomba, trafiğin en civcivli olduğu vakitte darbe girişimi, Boğaz köprülerini tıkayıp halkı galeyana sevk etme, halkın galeyana gelmesini ve karşı örgütlenmeyi durdurmak için interneti ve televizyon yayınlarını durdurmayı bile düşünememeleri…
4. Erdoğan’ın daha ilk dakikadan suçluyu tespit etmiş olması. Allah’ın lütfu demesi. Damadının keyiften dört köşe olmuş halleri.

Ve daha benim göremediğim konularda yapılan sorgulama haberlerinin linklerini istiyoruz. Alman, Fransız, İtalyan basınını özellikle istiyoruz.

Abilerim,
Biliyorum hepiniz gazeteci değilsiniz, ama bende de sizden başka kimsenin e-maili yok… En azından ülkelerinizdeki gazeteci arkadaşları veya dil bilen insanları yardıma çağırabilirsiniz.

Lütfen, ” o işi illa ki birileri yapıyordur. Bana mı kaldı?” demeyin. Bu iş bize kaldı.

Hürmetlerimle

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.