Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

11.285 öğretmen açığa alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından PKK ve terör ile bağlantıları olduğu gerekçesi ile 11.285 öğretmen açığa alındı. MEB’in görevden alınan öğretmenlerin listelerini İl Milli Eğitim müdürlüklerine gönderdiği öğrenildi. Daha önce yapılan görevden almalar KHK ( kanun hükmünde kararname) ile yapılmıştı. Öğretmenlerin KHK ile görevden alınmadıkları için maaşlarının üçte ikisini almaya devam edebileceği öğrenildi. Soruşturmaların Valilikler üzerinde devam ettiği ve sayının 14 bine ulaşabileceği konuşulanlar arasında.
Konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım şu açıklamayı yapmıştı;

“Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin civarında öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Bunların ne kadarının doğrudan ilişkili olduğu, olmadığı yapılacak incelemelerle, teftişlerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak. Okul zamanı geliyor, bayramdan sonra okullar açılıyor. MEB bakanımızla görüştük, üzerinde şüphe bulunan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders görevinde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz. Öbürleri ne olacak? Öbürleri de FETÖ’cülerin başına ne geldiyse onların başına da aynı şey gelecek.”

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklaması üzerine CHP milletvekilleri Veli Ağbaba ve Zeynep Altıok Akatlı basın bildirisi yayımlamıştı;

“14 bin öğretmenin “terörle bir şekilde iç içe” olduğuna kim, nasıl kanaat getirmiş? Eldeki bilgi, belge, deliller nelerdir? Bu 14 bin öğretmen tam olarak ne yapmış da terörle iç içe olmuş? Nasıl bir terör faaliyetine dâhil olmuşlar? Kimin hangi kritere göre terör faaliyeti içerisinde bulunduğu belli olmayan, sendikalar, ihbarlar, kişisel husumetler, hatta ve hatta doğum yerine göre kategorize edilip etiketlenmesi, ardından işinden, ekmeğinden, geleceğinden edilmesi kabul edilemez”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.