Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay havaalanında gözaltına alındı

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkartılan ve Almanya’da bulunan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay öğlen saatlerinde Türkiye’ye döndü. 11:30’da Berlin’den İstanbul’a gelen Avukat Akın Atalay, Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Önce havalimanındaki polis merkezine götürülen Atalay daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi.

Akın Atalay hakkında gözaltı kararı çıkartılan soruşturmada, aralarında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun da bulunduğu 9 kişi “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Gözaltı kararı çıktığı sırada Almanya’da bulunan Atalay, bugün Türkiye’ye döneceğini duyurmuş ve gazete çalışanlarına yönelik bir açıklama yapmıştı. Dönmeye karar vermesinin sebeplerinden ilkinin “gazetenin başını öne eğdirmemek” olduğunu söyleyen Atalay’ın açıklamasının tamamını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.