Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Son KHK ile 15 bin 726 kişi meslekten ihraç edildi

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında ilan edilen ve Ekim ayında üç ay daha uzatılan Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) çıkarılmaya devam ediyor. Son olarak bu sabah saatlerinde 677 ve 678 sayılı iki yeni KHK yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan 677 sayılı KHK’ya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda bin 259, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 391, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 338, Jandarma Genel Komutanlığında 403, Emniyet Genel Müdürlüğünde ise 7 bin 586 personel ihraç edildi. Kamu kurumlarında görevli 5434 kişi görevden uzaklaştırıldı. Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu’ndan da (TRT) 45 kişi ihraç edildi.

Yine aynı kararnameye göre “terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı” olduğu iddiasıyla 375 dernek, 9 basın yayın kuruluşu ve 19 özel sağlık kuruluşu kapatıldı.

Daha önce yayımlanan 672 ve 675 sayılı KHK’lar ile ihraç edilen 157 kişi göreve iade edildi.

677 sayılı KHK’nın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

678 sayılı KHK’nın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.