Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beyoğlu Emek Sineması Direnişi belgesel oldu

İstanbul Beyoğlu’ndaki Emek Sineması’nın yıkımına karşı yürütülen mücadeleyi anlatan “Özgürleşen Seyirci: Emek Sineması Mücadelesi” 9 Aralık Cuma günü akşam saat 8’de Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde Türkiye’de ilk gösterimini yapıyor.

Yapımcılığını Emek Bizim İstanbul Bizim İnsiyatifi’nin üstlendiği belgesel “8. Hangi İnsan Hakları Film Festivali” kapsamında izleyiciyle buluşacak.

Emek mücadelesi

Emek Sineması önce 2009 yılında restorasyon yapılacağı gerekçesiyle kapatıldı. Dört yıl sonraysa yıkıldı ve yerine bir alışveriş merkezi yapıldı. Bu AVM içine konulan Emek Sineması taklidi salon ise sinemaseverlerin tepkisini çekti.

Emek Sineması, İstanbul Mimarlar Odası’nın açtığı dava Danıştay’da olmasına rağmen yerle bir edilmişti. Sinemanın yerine yapılan 10 kat yüksekliğindeki ‘’Grand Pera’’ adlı AVM 25 yıllığına Kamer İnşaat’a kiralandı.

1924 yılından beri çeşitli film festivallerine ev sahipliği yapmış olan Emek Sineması’nın yıkım kararı, kültürel ve tarihi önemi nedeniyle tepkilere ve protestolara neden olmuştu. Protestolar esnasında polisin sert müdahaleleri de hafızalara kazınmıştı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.