Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

‘Şikede kumpas’ davası tartışmalarla başladı

Şike davasında kumpas yapıldığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın davası Silivri’de başladı. Duruşmada 15’i tutuklu 108 kişi yargılanıyor. Duruşma sırasında Aziz Yıldırım ile Mehmet Baransu arasında tartışma çıktı.

Suçlamalar arasında “Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmaları Kayıt Etmek, Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma ve Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek” yer alıyor.

Duruşma sırasında Aziz Yıldırım, Baransu’nun kendisine küfür ettiğini öne sürerek, “Terbiyesiz, bana küfür ediyor, dön önüne” dedi. Baransu da Yıldırım’a “Sensin terbiyesiz, sen küfür ediyorsun” diye karşılık verdi. Tartışmaların büyümesi üzerine önce Ali Fuat Yılmazer sonra da Baransu salondan çıkarıldı. Bir numaralı sanığı Fethullah Gülen olan davada Ekrem Dumanlı, Muammer İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca gibi isimler de sanık olarak yargılanıyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.