Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’a yeni bir soluk: Zorlu PSM Caz Festivali

İstanbul, yeni bir caz festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Zorlu Performans Sanatları Merkezi Caz Festivali, 3-12 Mayıs tarihleri arasında. Caz çatısı altında; blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock müzik tınılarının da kendine yer bulduğu festivalde, konserlerin yanı sıra yoğun bir yan etkinlik programı da olacak.

Festivalde Grammy ödüllü piyanist Michel Camilo, İspanyol flamenko virtüozü Tomatito ile;  İskandinav cazının babası olarak tanımlanan Norveçli saksafoncu Jan Garbarek, Hint perküsyoncu/besteci Trilok Gurtu ile; ABD’li caz/füzyon piyanisti ve besteci Chick Corea ise ABD’li caz davulcusu Brian Blade ve Porto Rikolu caz kontrbasçısı Eddie Gómez ile aynı sahneyi paylaşacak. Festivalde ayrıca Alman multi-enstrümantalist sanatçı Stephan Micus, indie-pop, bossa nova ve chamber pop gibi türleri bir araya getiren ABD’li grup Brazzaville, modern oda müziğini drone, post-punk ve Türk folk müziği gibi alt türlerle birleştiren Kanadalı grup Esmerine, Alman prodüktör/besteci ve kavramsal sanatçı Pantha du Prince, Türk folkloru ve Sufî müziğinden ilham alan projesi Oriental Wind ile Okay Temiz, Funkbook projesi ile  Önder Focan ve Şallıel Kardeşler, “Develerle Yaşıyorum” albümüyle adını duyuran Gaye Su Akyol ve Türk pop/rock müziğinin temsilcilerinden Redd grubu müzikseverlerin karşısına çıkacak.
Festivalde, konser programıyla yarışacak çeşitlilikte ücretsiz film gösterimleri de yapılacak. Müziğin başrolde olduğu filmlerin gösterileceği takvimde Ray Charles’ın konuk oyuncusu olduğu Blues Brothers, Damien Chazelle’in yönetmenlikte rüştünü ispatladığı Whiplash, sunduğu Amy Winehouse portesiyle En İyi Belgesel Oscar’ını kazanan Amy, Nick Cave’in dünyadaki 20.000. gününe şahitlik eden “20.000 Days On Earth” ve “Falling Slowly” şarkısıyla Oscar alan Once, dikkat çeken filmler arasında. Film gösterimlerinin yanı sıra workshop’lar, partiler, paneller ve plak pazarıyla da müzikseverlerin ilgisini çekecek festivalle ilgili ayrıntılar zorlupsm.com.tr’de.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.