Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (15 Şubat 2023): Depremde can kaybı 35 bin 418’e yükseldi | Kılıçdaroğlu’nun deprem sonrası açıklamaları

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamasına göre merkez üssü Kahramanmaraş-Pazarcık’ta 6 Şubat günü 04:17’de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 04.26’da Gaziantep-Nurdağı’nda 6,4, saat 04.36’da ise Gaziantep-İslahiye’de 6,5 büyüklüğünde depremler yaşandı. Depremler Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana yoğun şekilde hissedildi. Aynı gün Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuştu. AFAD’da yapılan toplantı 4 saat 40 dakika sürdü. Türkiye’nin iki büyük depremle sarsıldığını söyleyen Erdoğan, 13,5 milyon insanın bu depremlerden etkilendiğini anlattı. Erdoğan, depremde 35 bin 418 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 105 bin 505 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Şükran Şençekiçer’ın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope muhabirleri Sahra Atila ve Murat Türsan ile Adıyaman’daki son durumu, siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun ile Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ile depremi konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.