Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (2 Şubat 2023): Prof. Ersin Kalaycıoğlu ile seçime doğru adaylık tartışması

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu siyaset bilimci Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin tartışmalar hakkında konuştu. Erdoğan,“Bizim adaylığımız bir yıldır belli. Anayasa ortada, seçim kanunu ortada, geçen haftaya kadar adaylığımız meselesi hiç aklınıza gelmedi mi?” diyerek muhalefeti eleştirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar cumhurbaşkanı adayı olabileceğini, bunun da erken seçim kararının Meclis’te alınmasıyla mümkün olacağını söyledi. Öztrak, Erdoğan’a seslenerek, “İzlenecek yol bellidir. Partiniz Meclis’e, Milletvekili Genel Seçimini ve Cumhurbaşkanlığı seçimini, 6 Nisan’dan önceki son pazar olan, ‘2 Nisan 2023 günü’ yapmak için teklif getirsin. Biz de destekleyelim” dedi. 

Siyaset bilimci Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, seçime doğru adaylık tartışmalarını ve partilerin performanslarını Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.