Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (17 Şubat 2023): Depremde can kaybı 39 bin 672’ye yükseldi | Enkaz kaldırma tartışmaları

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamasına göre merkez üssü Kahramanmaraş-Pazarcık’ta 6 Şubat günü 04:17’de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 04.26’da Gaziantep-Nurdağı’nda 6,4, saat 04.36’da ise Gaziantep-İslahiye’de 6,5 büyüklüğünde artçı depremler oldu. Deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana yoğun şekilde hissedildi. Aynı gün Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremlerde can kaybının 39 bin 672’ye, yükseldiğini açıkladı.

Şükran Şençekiçer’in sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope yorumcusu Ayşe Çavdar ile siyasilerin deprem gündemini ve yarın toplanacak Altılı Masa’yı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası – İstanbul Şubesi Başkanı Füsun Sümer ile enkaz kaldırma çalışmalarını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.