Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Washington Belediye Başkanı: “Yabancı bir liderin korumaları da dahil olmak üzere hiç kimse kanunun üzerinde değildir”

ABD’nin başkenti Washington’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının, Türk büyükelçinin konutu önünde protestoculara saldırmasının yankıları sürüyor. Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, konuyla ilgili olarak New York Times gazetesine bir mektup yolladı. Söz konusu vahşi saldırıya dahil olanların adalet karşısına çıkmaları için elinden geleni yapacağını söyleyen Bowser’in yazısının tamamı şöyle:

New York Times gazetesinin 15 Haziran tarihli “ABD’li yetkililer, Erdoğan’ın korumalarının protestocuları dövmekten yargılanacağını söyledi” haberine cevaben:

“Dr. Martin Luther King Jr. “Amerika’nın muhteşemliği, hakkını savunmak için protesto yapma hakkından gelir” demişti. Bu ülkenin başkentinde de bu ilkeyi kabul ediyoruz. İster Ocak ayında bir Cumartesi günü pembe bir şapka taksın ister bir bahar gününde büyükelçilik binasının önünde dursun, herkes barışçıl bir şekilde toplanabilmeli ve sesini duyurabilmelidir.

16 Mayıs günü Türk büyükelçinin konutunun önündeki barışçıl bir gösteri esnasında gerçekleşen korkunç bir fiziksel şiddetten ötürü, Perşembe günü, yönetimimiz, aralarında 12 Türk güvenlik görevlisinin de bulunduğu 18 kişi hakkında cezai kovuşturma başlatılmasına karar verdi.

Bu vahşi ve sebepsiz saldırıya dahil olan 12 Türk güvenlik görevlisi hakkında tutuklama emri verilmesi ile, -yabancı bir liderin korumaları da dahil olmak üzere- hiç kimsenin kanunun üzerinde olmadığına dair açık ve kesin bir mesaj verilmiştir.

Bu Türk güvenlik görevlilerinin ve onların destekçilerinin eylemleri, Amerika’nın temel bir değerine yönelik menfur bir saldırıydı: toplanma ve barışçıl bir şekilde gösteri yapma hakkı. Barışçıl göstericilere yönelik vahşi saldırılar otoriter rejimlerde kabul görüyor olabilir ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde buna asla müsamaha gösterilmez. Bu kişilerin adalet karşısına çıkması için yönetimimiz, federal yetkililerle işbirliğini sürdürecek ve elinden gelen her şeyi yapacaktır.”

Washington DC Belediye Başkanı

Muriel Bowser

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.