Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadınlar isyanda: Kıyafetime Karışma!

Türkiye’de son zamanlarda kadınların giyiminin bahane edildiği saldırılar medyaya daha sık yansımaya başladı. Ayşegül Terzi ve Asena Melisa Sağlam’a giydikleri kıyafetlerin “tahrik edici” olduğu iddiasıyla yapılan saldırılar kadınların tepkisine sebep olmuştu. En son 30 Haziran tarihinde Eminönü’nde kadınları, giydikleri kıyafetleri gerekçe göstererek taciz eden bir erkeğe çevredeki kadınlar tepki göstermişti.
2
Bu tepkiler sonucunda kadınlar birleşerek sosyal medyada #KıyafetimeKarışma etiketiyle bir eylem çağrısında bulundu.
 Yapılan ortak açıklamada şunlar söylendi:
Son dönemde kadınların yaşam tarzlarına, giyimine ve modern haklarına yönelik artan saldırılar karşısında sessiz kalmıyoruz. 
24  saatin üzerinde Türkiye gündeminde birinci sırada yer alan  #KıyafetimeKarışma çalışması bu konunun kadınlar için ne kadar can yakıcı olduğunu gösterdi
Bu nedenle tüm kadınlarla 29 Temmuz Cumartesi saat 19.00’da ortak ve imzasız bir eylemle ‘Kıyafetime Karışma’ demek için Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya geliyoruz.”
Eylem için bir de çağrı videosu yayınlandı. Eylem çağrısının yapıldığı videoda Dilber Sünnetçioğlu;
“Ne zaman nereye gideceğimize, ne giyeceğimize biz karar veririz.Yeter artık karışmayın kıyafetlerimize, kararlarımız bizimdir. Pembe vagonlarınızla bizi ayrıştırmaya çalışmayın. Bize, kıyafetimizi bahane ederek saldıranları cezalandırırsanız, bunların önüne geçilir” dedi. “Kıyafetime Karışma” eylemi 29 Temmuz Cumartesi günü saat 19:00’da Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılacak. 

https://www.youtube.com/watch?v=CHfYDQqYLr0

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.