Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Büyükelçiliği: “Çalışanımızın tutuklanmasından rahatsızız”

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı. Topuz’un Zekeriya Öz’le irtibatı olduğu tespit edildi. ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada tutuklamadan rahatsızlık duyulduğu belirtildi, iddiaların temelsiz olduğu söylendi.

Metin Topuz’un tutuklanmasıyla ilgili Anadolu Ajansı’nın haberine göre İstanbul başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Topuz’un Zekeriya Öz’ün yanısıra eski polis müdürleri Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç, Mahir Çakallı, Mehmet Akif Üner’le de bağlantısı ortaya çıktı. ABD Büyükelçiliği ise açıklama yaparak tutuklamadan rahatsızlık duyulduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca “Amerikan hükümeti, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli bir yerel çalışanın 4 Ekim tarihinde tutuklanmasından ve Türk hükümeti kaynakları tarafından sızdırılan ve görünüşe göre bu çalışanın hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük bir rahatsızlık duymaktadır” denildi.

ABD Büyükelçiliği’nin açıklaması:

Metin Topuz’a ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek’ve ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs  suçlamaları yöneltildi.

Bugün ayrıca Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 133 personel hakkında Fetö suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.