Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Matt Damon: “Taciz etmeyen erkeklerden bahsedilmiyor”

Oscar ödüllü aktör Matt Damon, Business Insider dergisine verdiği röportajda Harvey Weinstein’ın cinsel taciz skandalından sonra, Hollywood’da tacizci olmayan erkeklerden yeteri kadar bahsedilmediğini söyledi. Damon’un açıklamaları tepki çekti.

Bir dönüm noktası yaşadığımızı ve bunun “iyi bir şey” olduğunu kabul eden aktör, aynı zamanda düzgün davranan erkeklerin de var olduğunu ve onlardan daha sık bahsedilmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Taciz, saldırı ve tecavüz arasında fark olduğunu söyleyen Damon’un eski kız arkadaşı ve oyuncu Minnie Driver, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tacize uğrayan kadınlara bazılarının diğerlerinden daha kötü hissetmesi gerektiğini söyleyemezsiniz; bu özellikle de bir erkek tarafından belirtilemez.”

Matt Damon’un yorumlarından sonra, 2018’de gösterime girecek olan ‘Ocean’s 8’ filmindeki rölünün iptal edilmesini isteyen aktivistler, düzenledikleri imza kampanyasında şimdiye kadar 13 binden fazla imza toplamayı başardılar.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.