Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Komedyen ve aktör Russell Brand hakkında cinsel taciz ve tecavüz iddiası

İngiliz komedyen ve aktör Russell Brand (48), dört kadına tecavüz etmek ve cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor. BBC, Channel 4 ve bir prodüksiyon şirketi, Brand’a yönelik bu iddiaları soruşturuyor. Brand ise bu iddiaları reddediyor. Peki Brand’e yöneltilen suçlamalar neler?

Russell Brand’e yönelik tecavüz ve taciz iddiaları ilk kez, İngiltere’nin Times ve Sunday Times gazetelerinde ve Channel 4’da yayınlanan Dispatches programında kamuoyu ile paylaşıldı. İşte suçlamalardan bazıları:

Sunday Times’a konuşan bir kadın, 2012 yılında Brand’in ABD’nin Los Angeles kentindeki evinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü. Sunday Times, kadının aynı gün tecavüz kriz merkezinde tedavi gördüğüne dair belgeleri gördüğünü açıkladı.

Bir başka kadın, Brand’in 30’lu yaşlarının başında kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. Brand’in kendisini cinsel saldırıya maruz bıraktığı sırada 16 yaşında bir öğrenci olduğunu açıklayan kadın, Brand’in sürekli kendisine “çocuk” diye hitap ettiğini söyledi. Brand’in bu iddialar sırasında BBC’de sunuculuk yaptığı belirtilmekte.

Gazeteye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir başka kadın, Brand’in kendisine cinsel saldırıda bulunduğu dönemde fiziksel ve duygusal şiddet uyguladığını da öne sürdü.

Brand’in kariyerinde zirvedeyken işyerinde soyunduğu, cinsel sözler söylediği ve agresif davrandığı da kendisine yöneltilen suçlamalar arasında. Londra Emniyet Müdürlüğü’nden de konuya dair bir açıklama yapıldı, medyadaki suçlamalardan haberdar olunduğu ancak cinsel saldırıya maruz kaldığı iddia edilen kişilerden Brand hakkında bir şikâyet gelmediği belirtildi.

Brand, YouTube hesabından yayınladığı bir videoda kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti, tüm ilişkilerinin “daima rızaya dayalı olduğunu” söylemişti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.