Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cinsel taciz ve tecavüzle suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein yargılanmak üzere adalete teslim oldu

70’i aşkın kadın tarafından cinsel taciz ve tecavüzle suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein bugün New York’ta polise teslim olduktan sonra tutuklandı. Manhattan Savcılığı’nın açtığı davada Weinstein bir kadına tecavüz etmek, bir diğerini de oral sekse zorlamakla suçlanıyor. Savcılık ayrıca, 66 yaşındaki yapımcının tecavüz ettiği kadınlara sessiz kalmaları için yaptığı ödemeler nedeniyle işlediği olası mali suçları ve kadınların gözünü korkutmak için ‘stalking’ (rızası olmaksızın takip etme) ile mücadele yasasını ihlal edip etmediğini de araştırıyor.

Varılan anlaşma sonucu, Weinstein’ın sorgusu ardından 1 milyon dolar kefaletle, elektronik kelepçe takılarak, adli kontrol şartıyla serbest bırakılması bekleniyor. Müptezel yapımcının pasaportuna da el konulacak.

Weinstein aleyhindeki suçlamalar ilk kez geçen yıl Ekim ayında New York Times gazetesinde haber olmuş, hemen ertesinde de aralarında Hollywood yıldızlarının da bulunduğu çok sayıda kadın maruz kaldıkları cinsel taciz ve tecavüzleri ard arda ifşa etmeye başlamıştı. Kısa zamanda cinsel tacize karşı sosyal medyada  #MeToo (Ben De) etiketiyle yürütülen ve küresel bir kampanyaya dönüşen bu ifşaatın ardından, Weinstein’in kurucusu olduğu şirket müptezel yapımcı ile ilişkisini kesmiş, eşi de boşanma davası açmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.