Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2015’e damgasını vuran Periscope yayınları – 1: Hürriyet baskını

2015’in son çeyreği sadece Türkiye için değil tüm dünya için sıradışı anlara tanıklık etti. Nisan 2015’de Twitter’ın hayata geçirdiği kişisel canlı yayın platformu Periscope hızla yaygınlaşırken, yıla damgasını vuran tarihi olayları geleneksel medya araçlarından önce milyonlara ulaştırmaya başladı. 20 Ağustos 2015’de yayın hayatına başlayan Medyascope.tv sadece Periscope üzerinden yayın yapmakla kalmayıp, Periscope’dan yapılan yayınları da kitlelere ulaştırarak yepyeni bir habercilik formatına imza attı.

Türkiye’de 2015’e damgasını vuran Periscope yayınlarından biri, 7 Haziran seçimleri ardından artan terör eylemleri ve gerilen siyaset ortamında, sosyal olayların ivme kazandığı günlerde gerçekleşti. 6 Eylül’de öfkeli bir grup Hürriyet gazetesinin bulunduğu Doğan Medya Center’ı bastı. Olaylar esnasında AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve 7 Haziran’da İstanbul milletvekili seçilen Abdurrahim Boynukalın eylemcilere bir konuşma yaptı. Konuşma Periscope’dan canlı yayınlanırken, o anlar Medyascope.tv sayesinde milyonlara ulaştı.

1’inci baskının Periscope kaydını seyretmek için tıklayın.

2’inci baskının Periscope kaydını seyretmek için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.