Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD’in sivil havacılığa yönelik saldırıları

MISIR’DA RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ (31 Ekim 2015)

Rus uçağının düşürülmesi ile birlikte IŞİD’in sivil havacılığa yönelik büyük bir tehdit olduğu anlaşıldı.

mısır-rus

Mısır- Rusya seferini yapan Rusya havayollarına ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı kalkıştan bir süre sonra Mısır hava sahasında Sina yarımadasına düştü. Uçakta mürettebatla birlikte toplam 224 yolcu vardı. Uçaktan kurtulan olmadı. Uçağın kara kutusuna daha sonra ulaşıldı. IŞİD uçağı düşürdüklerini açıkladı.

sina

MISIR UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ (19 Mayıs 2016)

kahire

Fransa- Kahire seferini yapan MS804 sefer sayılı Mısır uçağı Yunanistan açıklarında radardan kayboldu. Uçakta 66 yolcu vardı. Yolcular büyük bölümü Fransa ve Mısır vatandaşıydı. Mısırlı yetkililer yaptıkları ilk açıklamada olayın terör saldırısı olabileceğini ifade ettiler. IŞİD daha sonra saldırıyı üstlendi.

BRÜKSEL’DE HAVALİMANI SALDIRISI (22 Mart 2016)

ftğrf brksl

Hava alanlarına ve sivil taşımacılığa yönelik IŞİD saldırılarının yöntem olarak değişikliğe uğradığı gözleniyor. İlk saldırıda genellikle silahı saldırı ile etrafa ateş açılıyor daha sonra saldırıyı gerçekleştirenler üstlerine bağladıkları bomba düzeneğini patlatıyor. Bu eylem tarzı ile daha çok zayiat verilmesi hedefleniyor.

160322092326_zaventem__640x360_reuters

Belçika’nın başkenti Brüksel’de silahlı saldırılardan sonra ilk patlama Maelbeek/Maalbeek metro istasyonunda ikinci ve üçüncü patlamalar ise Zavertem Havalimanı’nda gerçekleştirildi.  Havalimanında 14 kişi, metro saldırısında ise 20 kişi olmak üzere toplam 34 kişi öldü. 170 kişi de yaralandı. Saldırıları IŞİD üstlendi.

ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRISI (28 Haziran 2016)

havalimani-saldiri-696x400

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış hatlarında dün akşam meydana gelen saldırıda şuana kadar en az 40 kişi öldü 240’tan fazla kişi de yaralandı.

Saldırının, yolcular güvenlik kontrolünden geçerken gerçekleştiği bilgisi geçti. Saldırı tarzı olarak daha önce Brüksel’de meydana gelen saldırı ile aynı olduğunu vurgulamak gerekir. Saldırganlar önce silahlı saldırı ile etrafa ateş açtılar daha sonra üstlerindeki bombaları patlattılar. Başbakan Binali Yıldırım ve emniyet kaynakları yaptıkları açıklamada saldırının bulgularının IŞİD’i işaret ettiğini açıkladı.

Havalimani_1

bom

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.