Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalyan futbol devi AC Milan artık Çinlilerin

İtalya’nın eski başbakanı Silvio Berlusconi, sahibi olduğu AC Milan’ı Çinli bir konsorsiyuma sattığını açıkladı. Berlusconi, adını açıklamadığı konsorsiyumun 2 yılda en az 1.3 milyar TL (400 milyon euro) ödeyeceğini duyurdu. Uzmanlar, bu satış rakamıyla, borçları da dahil edildiğinde AC Milan’a 2.4 milyar TL (750 milyon euro) değer biçildiğini hesaplıyor.

Milan
Siyasete atılmadan önce işadamı olan Berlusconi, 1986’da Milan’ı satın almış, ardından da kulübe önemli yatırımlar yapmıştı.

1899 yılında kurulan kırmızı-siyahlılar, UEFA ve FIFA tarafından organize edilen turnuvalarda kazanmış olduğu 18 uluslararası kupayla, dünya futbolunun en başarılı kulüplerinden birisi. FIFA Dünya Kulüpler Kupası olarak organize edilen kupayı dört kez kazanarak bu alanda bir rekor kıran AC Milan, Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği yedi şampiyonluk ile Real Madrid’in ardından en başarılı ikinci takım. Milan en son 2007’de Şampiyonlar Ligi kupasını ve Süper Kupa’yı kaldırmıştı.

Milan maçlarını 80 bin kişilik kapasitesiyle İtalya’nın en büyük stadı olan San Siro’da oynuyor. 2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Milan, 18.4 milyon taraftarıyla Avrupa’da en çok desteklenen İtalyan takımı.

Forbes’un “Dünyanın en değerli futbol takımları” listesinde Milan, 12. sırada yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.