Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’te öne çıkan 10 yeni yabancı

Süper ligde geçtiğimiz sezonun ardından değişen yabacı kuralı ile transfer edilen yabancı oyuncu sayısı da giderek artıyor. Takımlar yaptıkları yabancı transferleriyle öne çıkıyor. Süper ligin transfer sezonunun ardından kulüplere katılan en dikkat çekici isimler şu şekilde oldu.

1) Vincent Aboubakar

1

1992 doğumlu Kamerunlu forvet oyuncu Fransa’nın Lorient takımındaki performansıyla öne çıkınca Porto’ya transfer olmuştu. Porta’da büyük patlama yapacağı beklenen genç oyuncu bu beklintinin uzağında kalarak 62 maçta 26 gol ve 7 asistte kaldı. Oyuncu geçtiğimiz yılın Şampiyon kulübü Beşiktaş tarafından bir yıllığına kiralandı.

2) Talisca

2

1994 doğumlu Brezilyalı orta saha oyuncusu 2014 yılında Brezilya Ligi’nden Portekiz’İn Benfica kulübüne transfer olmuştu. 2 sezonu Benfica’da geçiren Talisca takımına büyük katkı yaptı. Beşiktaş yaz transfer sezonunda bu oyuncuyu da kiralık olarak kadrosuna kattı.

3) Adriano

3

Brezilyalı sol bek oyuncusu 1982 doğumlu. Kariyerinde birçok kupa bulunan deneyimli oyuncu Sevilla ve Barcelona kadrosuyla büyük başarılara imza attı. Beşiktaş yaz transfer sezonunda Brezilyalı yıldızı sadece 600 bin Euro’ya kadrosuna katarak önemli bir transfer başarısı gösterdi.

4) Ogenyi Onazi

4

1992 merkez ortasaha oyuncusu Onazi Nijerya doğumlu. 2011 yılında transfer olduğu İtalya Seri A temsilcisi Lazio’da yıldızı parlayan oyuncu takımına önemli katkılarda bulundu. Yaz transfer döneminde Ersun Yanal’la yeniden yapılanmaya giren Trabzonspor tarafından 3.5 milyon €’ya transfer edildi.

5) Vagner Love

5

Adı hemen hemen her sene büyüklerle anılan Brezilyalı forvet oyuncusu CSKA Moskova formasıyla oynadığı toplam 8 sezonda 241 maça çıkıp 117 gol attı. Yıldızlaştığı CSKA takımında geçirdiği son sezonun ardından Shandong Luneng, Corinthians ve Monaco kulüplerinde kısa süre top koşturan Love, yaz döneminde Alanyaspor’a katıldı.

6) Cheick Diabate

6

Son 6 sezonunu Fransa’nın Bordeaux takımında geçiren 1988 doğumlu Malili futbolcu yaz sezonunda herhangi bir ücret ödenmeden Osmanlıspor’a transfer oldu. Bordeaux formasıyla oldukça istikrarlı bir görünüm çizen Diabate, Osmanlıspor’un Avrupa yolunda en güvendiği oyunculardan biri olacak.

7) Martin Skrtel

7

1984 doğumlu Slovak oyuncu Zenit’te 1.5 yıl Dick Advocaat’la beraber çalışma fırsatı buldu. 2008 yılında Zenit Uefa Kupası’nı havaya kaldırmadan 4 ay önce Liverpool’a transfer oldu. İstikrarlı bir görünüm çizen Slovakya’da 4 kez yılın futbolcusu da seçildi. Yaz döneminde 6 milyon €’ya Fenerbahçe kadrosuna katıldı.

8) Gregory Van Der Wiel

8

Amsterdam’da 1988 yılında doğan Van der Wiel, Ajax alt yapısında futbola başladı. 2010 yılında Hollanda’da Johan Cruyff ödülünü ‘’Yılın genç Oyuncusu’’ dalında aldı. Paris Saint Germain’de toplam dört yıl geçiren Hollandalı yaz döneminde Fenerbahçe kadrosuna ücretsiz biçimde katıldı.

9) Jeremain Lens

9

Fenerbahçe’nin Sunderland’den kiraladığı 1987 doğumlu Hollandalı kanat oyuncusu, kariyerine AZ Alkmaar’da başladı. PSV Eindhoven ve Dinamo Kiev takımlarında oynadıktan sonra Sunderland’e transfer oldu. Premier Lig’i deneyimleyen oyuncunun transferin bitimine az süre kala Fenerbahçe’nin yolunu tuttu.

10) Nigel De Jong

10

1984 doğumlu Hollandalı defansif orta saha, Ajax altyapısında futbol oynamaya başladı. Hamburg, Manchester City, Milan gibi Avrupa’nın güçlü takımlarında oynadıktan sonra rotayı Amerika’ya çevirdi, LA Galaxy’e transfer oldu. Yaz transfer sezonunda Galatasaray oyuncuyu ücret ödemeden kadrosuna kattı.

Transferde gelenler kadar gidenler de dikkat çekti. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş kadrosundan şampiyonlukta kilit rol alan isimleri kaybetti. Mario Gomez Wolsburg’un yolunu tutarken, Sosa, Milan’la anlaştı. Fenerbahçe’de ise sözleşmeleri biten Bruno Alves, Raul Meireles, Michael Kadlec ve kira süresi dolan Markovic gibi önemli oyuncular takımdan ayrılırken, Nani 8.5 milyon €’ya Valencia’nın yolunu tuttu. Öte yandan Diego da Flamengo kulübüyle anlaştı. Trabzonspor ise büyük umutlarla transfer ettiği Cardozo’yu Olympiyakos’a satarken, Cavanda Galatasaray’la anlaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.