Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Sur ve Silvan belediyelerinde kayyum karmaşası

Diyarbakır’ın Sur ve Silvan ilçelerine 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca kayyum atandı. OHAL ilanının ardından, 2 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 674 sayılı KHK’da yer alan “belediye ve bağlı idare imkânlarının terör veya şiddet olaylarına dolaylı ya da doğrudan destek sağlamak amacıyla yararlanıldığının valilik tarafından belirlenmesi durumunda, terör ve şiddet olaylarına destek olmak amacıyla kullanılan belediye veya bağlı idare taşınırlarına mahallin en büyük mülki idare amiri tarafından el konulacak” ibaresi kapsamında kayyum atanan iki ilçenin belediye başkanı da Demokratik Bölgeler Partisi’nden.

Kayyum atanmasının ardından Sur Belediye Eş Başkan Vekilleri Azize Derkutlu ve İzzettin Candan konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Henüz tarafımıza bir tebligat olmamasına rağmen biz de son dakika haberi olarak yeni öğrendik. Biz halkın seçilmiş iradesi olarak belediye meclis üyesi ve personelimizle beraber görevimizin başındayız. Ayrıca halkın seçilmişleri olarak bu uygulamayı kabul etmiyoruz.”

Bu haberin ardından Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy açıklama yaparak henüz böyle bir kararın alınmadığını söyledi.

“Şu anda kayyum atanması yapılmamıştır. Kanun Hükmünde Kararname bilindiği gibi çıktı. Göreve iade edilmeyen belediye başkanları var. Dönüşümde değerlendirilecek. Diyarbakır’a döndüğümde değerlendirilecek konulardan biridir. Kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor. Şu anda bir görevlendirme ve atama yok”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.