Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

15. Filmekimi başlıyor

  1. Filmekimi 7-16 ekim tarihleri arasında başlıyor. Filmekimi’nde 7-9 Ekim tarihlerinde Ankara, 13-16 Ekim tarihlerinde İzmir, 21-23 ekim tarihleri arasında ise Bursa ve ilk defa Eskişehir gösterimler gerçekleşecek.

Filmekimi gösterimleri İstanbul’da Atlas, Beyoğlu, Cinemaximum Nişantaşı City’s ve Rexx sinemasında yapılacak. Filmekimi gösterimleri Ankara’da Büyülü Fener, Bursa’da Konak Kültürevi ve Sanat Mahal, İzmir’de Cinemaximum Mavibahçe sinemasında gerçekleştirilecek. Filmekimi biletleri, 1 Ekim Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış noktaları, Atlas ve Rexx sinemalarının gişelerinden satın alınabilecek.

Öne çıkan yapımlar

 I, Daniel Blake-Ken Loach

Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye alan yapımın Paul Laverty’nin kaleminden çıkma senaryosu ve Ken Loach’un yönetmenliğinde “Daniel Blake” adında bir marangozun yaşamına odaklanan filmin başrollerini  Dave Johns ve Hayley Squires paylaşıyor.

 

Alt Tarafı Dünyanın Sonu-Xavier Dolan

Jean-Luc Lagarce’ın oyunlarından uyarlanan film Cannes Film Festivali’nde Büyük Ödülü aldı. Film ölümcül bir hastalığa yakalandığını uzun zamandır görüşmediği ailesine söylemeye giden Louis’nin hikayesini anlatıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=0FwNRxNtGgU

 

Albüm-Mehmetcan Mertoğlu

İlk filmini çeken yönetmen Cannes Film Festivali’nde Semaine de la Critique (Eleştirmenlerin Haftası) bölümünde “En Yenilikçi Yönetmen” ödülünü kazandı. Evlat edindiğini gizlemeye çalışan bir çiftin hikayesini anlatan film izlemeye değer yapımlardan.

 

Mezuniyet-Cristian Mungiu

Kızının İngiltere’deki bursunu kaybetmemesi için lise bitirme sınavlarında hile yapmaya karar veren bir babayı anlatan film Cannes Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülünü almıştı.

 

The Beatles-Turne Yılları-Ron Howard

The Beatles grubunun ünlerine kavuştuğu ilk yıllarına odaklanan belgesel bin günlük dünya turnesinin arşiv görüntüleri, söyleşiler ve grup üyelerinden elde edilen görüntülerden oluşuyor. Belgesel gösterimi sonrası grubun 1966 Brooklyn Shea Stadyumu konserinin HD dijital olarak çekilen 30 dakikalık kaydı gösterilecek.

 

Kabakçığın Hayatı-Claude Barras

Yönetmenin İlk uzun metrajı olan film prömiyerini Cannes Film Festivali’nde “Yönetmenlerin Onbeş Günü” bölümünde yaptı. Aynı zamanda İsviçre’nin Oscar Adayı olan film merakla beklenen yapımlardan.

 

Satıcı-Asghar Farhadi

İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin “Bir Ayrılık” filminden sonra çekimlerini ülkesinde gerçekleştirdiği Satıcı, Cannes Film Festivali’nde “En iyi senaryo” ve “En iyi erkek oyuncu” ödüllerini alarak büyük beğeni topladı. İran toplumuna getirdiği derin çözümlemelerle izleyicileri etkileyen, bu filmle de seyircisini etkilemeyi başarıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=_VcfinMasfw

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.