Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 600’üncü kez buluştu

27 Mayıs 1995’te başlayan ve her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemleri düzenleyerek, gözaltında kaybolan yakınlarını ve faili meçhul siyasi cinayetlere kurban giden yakınlarının faillerini arayanlardan oluşan Cumartesi Anneleri, 600’üncü kez buluştu. 13 Mart 1999’da polisin müdahaleleri nedeniyle oturma eylemlerine ara veren grup, 31 Ocak 2009’dan beri aralıksız olarak Galatasaray’da buluşuyor. 600’üncü buluşmaya başta gazeteciler olmak üzere pek ünlü isim destek verirken, Galatarasaray Meydanı’nda tarihi bir izleyici topluluğu bir araya geldi.

Diyarbakır’da da etkinlik düzenlenirken, #CumartesiAnneleri600Hafta etiketi Twitter’ın trending topic (TT) listesinde 1 numaraya yükseldi.

Diyarbakır’daki buluşmayı gazeteci Banu Güven, Periscope’dan canlı yayınladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.