Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere futbolunda rüşvet skandalı

İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Sam Allardyce büyük bir skandala imza attı. The Telegraph Gazaetesi muhabirlerinin ortaya çıkardığı görüntülerde Allardayce, para karşılığı İngiltere Futbol Federasyonu’nun transferle ilgili önemli bir engelinin aşılmasın sağlayabileceğini söylüyor.

İngiltere Futbol Federasyonu 2008 yılında “3. parti” olarak bilinen, kişilere ait olan oyuncuların İngiliz takımlarına transferini yasaklamıştı. Kendilerini Uzakdoğulu bazı işadamlarının temsilcileri olarak tanıtan The Telegraph muhabirleri, konu hakkında Allardyce’la görüştüler. Muhabirler, federasyonun koyduğu kuralların etrafından bir şekilde dolanabilmek için Allardyce’a 400 bin sterlin önerdi. Ünlü teknik adam ise bu para karşılığında söz konusu uygulamayı aşacak ayarlamaları yapabileceğini söyledi. 10 ay boyunca süren bütün gelişmeler muhabirler tarafından kayıt altına alındı.

314

394

Skandal bununla da kalmıyor. Sam Allardyce, gizli kayıt altında olduğunu bilmeden yaptığı pazarlıklarda Telegraph muhabirlerine bunu herkesin yaptığını hatta kendisinin de 2014 yılındaki Enner Valencia’nın West Ham’a transferini gerçekleştirirken oyuncunun Meksika Ligi takımlarından Pachuca’da oynadığını gösterdiklerini ancak Ekvadorlu futbolcunun “3. parti” olarak bilinen kişilere ait olduğunu itiraf diyor.

Skandallar devam edecek

The Telegraph Gazetesi başka skandalları da ifşa edeceklerini duyurdu. Önümüzdeki günlerde başka belgelerin de yayınlanacağını söyleyen gazete, üst düzey bir takımın yardımcı teknik direktörünün 5 bin pound rüşvet aldığı, ayrıca 10 teknik direktörün futbolcu transferlerinden komisyon aldıkları bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

The Telegraph’ta yayınlanan görüntüleri izlemek için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.