Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Erkek Lisesi velilerinden basın açıklaması (Periscope yayını)

Proje okul” uygulamasına tepkiler yağmaya devam ediyor. Kanun Hükmünde Kararname ile 1 Eylül’den sonra yürürlüğe giren proje okul uygulaması, 2014 yılında dershanelerle ilgili yapılan düzenleme kapsamında gündeme gelmişti.

Türkiye’nin önde gelen liselerindeki öğretmen ve yöneticilerden 8 yılı tamamlayanlar bakanlık kararı ile başka okullara gönderiliyor. Proje kapsamında 1180 öğretmen ve yöneticinin yerlerinin değiştirilmesi söz konusu. Şimdiye kadar 180 öğretmenin yeri değiştirildi.

İstanbul Erkek Lisesi, proje okul uygulamasına ilk tepki veren okul olmuştu. Bugün de aynı lisenin önünde Projeniz Değiliz İnsiyatifi Velileri bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında “Bizler proje okulları yönetmenliğini kapsayan okulların velileri olarak, Danıştay kararına ve Anayasa’ya açıkça aykırı olduğu sabit olan bu yönetmeliğin bir an önce durdurularak, iptalini istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.