Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya Film Festivali sona erdi

  1. Antalya Film Festivali 23 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Festivalin Ulusal Yarışma bölümüne Ümit Köreken’in filmi Mavi Bisiklet damga vururken, Uluslararası Yarışma bölümünde Yeşim Ustaoğlu’nun filmi Tereddüt üç ödül birden aldı.

Ulusal Yarışma

Festival kapsamında düzenlenen Ulusa Uzun Metraj Film yarışmasında Mavi Bisiklet filmi “En İyi Film” ödülünü aldı. Filmi yönetmeni Ümit Köreken İse “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Senaryo” ödüllerini aldı. Menderes Samancılar, Babamın Kanatları filmindeki rolü ile “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü alırken yaptığı konuşma ile geceye damga vurdu. Ecem Uzun Tereddüt filmindeki rolü ile “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alırken, Babamın kanatları filmi “En İyi Müzik” ve “İzleyici” ödülünü aldı.

1

 

Uluslararası yarışma

Uluslararası Uzun Metraj film yarışmasında Yeşim Ustaoğlu “En İyi Yönetmen” ödülünü alırken filmi tereddüt “En İyi Film” ödülünü aldı. Filmin başrol oyuncusu Ecem Uzun’da “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı. Geceden Açık Kapı filmi “En İyi Senaryo” ve “İzleyici” ödülü ile ayrılırken, Başkasının Evi filmi “Jüri Özel Ödülü” kazandı. 48 Kavşağı filmindeki rolü ile Tamer Nafar “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazandı.

2

 

Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Festival kapsamında verilen “Yaşam Boyu Başarı” ödülü İranlı Yönetmen Asghar Farhadi ile Amerikalı Oyuncu Harvey Keitel’e verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.