Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Malta’da uçak kazası

Malta Uluslararası Havalimanı’ndan Libya’ya gitmek üzere havalanan bir uçak, kalkıştan hemen sonra yere çakıldı. The Times of Malta’nın haberine göre, sabah yerel saatle 7:20 sıralarında düşen uçakta sağ kalan olmadı, 5 kişi hayatını kaybetti. Uçuşlar Sicilya’ya yönlendirildi.

Kazanın ardından, uçağın Frontex (Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı) çalışanı AB yetkililerini taşıdığı iddia edildi. Fakat Frontex bir açıklama yaparak düşen uçağın kendileriyle ilgisi olmadığını duyurdu. Ayrıca  AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Twitter’da “Malta’da kaza yapan uçakta AB yetkilileri bulunmuyordu. Uçuşun, AB faaliyetleriyle hiçbir ilgisi yoktu” şeklinde bir açıklama yaptı.

Daha sonra hayatını kaybedenlerden üçünün Fransa Savunma Bakanlığı çalışanı, ikisinin de iş adamı olduğu belirlendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.