Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Duayen gazeteci Nail Güreli yaşamını yitirdi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası eski başkanlarından gazeteci Nail Güreli, tedavi gördüğü Balıklı Rum Hastanesi’nde 84 yaşında hayatını kaybetti.

1932 İstanbul doğumlu gazeteci ve yazar Nail Güreli, mesleğe 1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Meslek hayatı boyunca Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Milliyet, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet ve Güneş gazetelerinde muhabir, istihbarat ve çeşitli servislerin şefi, Haber Müdürü, Halkla İlişkiler Müdürü, Yazı İşler Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı.

1959 yılında, yılın gazetecisi seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin çeşitli kademelerinde görev aldı ve cemiyetin 18 Mart 1994’ten 3 Nisan 2001 tarihine kadar başkanlığını yaptı.

gureli

Güreli TGC başkanlığı döneminde polis tarafından gözaltında öldürülen Metin Göktepe davasının takipçisi oldu ve Metin Göktepe’yi öldüren polislerin ceza almasına önemli katkıda bulundu.

Meslek hayatı boyunca 12 ödül kazanan Güreli’nin yayımlanmış 17 kitabı bulunmaktadır. Kitapları arasında 1977’deki 1 Mayıs katliamını anlattığı “1 Mayıs 1977” adlı kitabı ön plana çıkmıştır.

1-mayis

1982’de TGS Genel Başkanlığından ayrılarak Sosyal Demokrat Parti’nin (SODEP) kurucuları arasında yer aldı.

Mine Güreli ile evli ve bir çocuk babasıdır. Basın Şeref Kartı sahibidir.

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.