Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe Kadıköy’ü Manchester United’a dar etti

Manchester United’ı konuk eden Fenerbahçe, rakibini bir kez daha Kadıköy’den eli boş gönderdi.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında Fenerbahçe, evinde konuk ettiği Manchester United’ı 2-1 mağlup etti.

Karşılaşma henüz 64. saniyede Moussa Sow’un muazzam röveşata golüyle başladı. Hasan Ali’nin ortasında muhteşem bir vuruş yapan Senegalli oyuncu, 3 yılı aşkın bir sürenin ardından Fenerbahçe formasıyla Avrupa kupalarında gol sevinci yaşadı. Ayrıca bu gol, Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki en hızlı golü olarak tarihe geçti.

01154631-1

İlk yarının kalan bölümünde oyunun kontrolünü elinde tutan taraf konuk United olsa da, sarı-lacivertliler rakibine ciddi bir gol pozisyonu vermedi ve taraflar soyunma odasına 1-0’lık Fenerbahçe üstünlüğüyle girdi.

https://youtu.be/z5yEZlDpxvU

Maçın ikinci yarısı da benzer bir seyirde başlarken, Fenerbahçe 59. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Mehmet Topal’ın yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Jeremain Lens, harika bir vuruşla kaleci David De Gea’yı çaresiz bıraktı. Sezon başında Sunderland’den kiralanan Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertli formayla çıktığı son 7 resmi maçta 6 gole katkıda bulundu. (2 gol 4 asist)

https://youtu.be/g5L0qebsA00

Manchester United normal sürenin bitimine 1 dakika kala Wayne Rooney’nin attığı bir başka güzel golle farkı 1’e indirse de kalan bölümde kalesini gole kapatan Fenerbahçe maçı 2-1 kazanmayı başardı.

Bu sonuçla puanını 7’ye yükselten Fenerbahçe, kalan 2 maç öncesi gruptan çıkmak adına önemli bir adım attı. Grupta oynadığı 2. deplasman maçından da mağlubiyetle ayrılan Manchester United ise 6 puanda kaldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.