Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan AB’ye: “Teröristlere değil, Suriyeli mazlumlara, Afrikalı mağdurlara kucağınızı açın”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenecek MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’ne katıldı. Erdoğan ABD Başkanlık seçimini kazanan Trump’ı tebrik ettikten sonra sözü bugün açıklanacak Avrupa Birliği İlerleme Raporu’na getirdi.

Erdoğan’ın, AB’yi ve özellikle Almanya’yı hedef aldığı konuşmasının önemli bölümleri şu şekilde:

“Dertleri sıkıntıları üç milyon mültecinin nereye koyacağı”

“AB ile müzakere içinde olduğumuz yarım asırlık süre boyunca, Türkiye’nin sabır taşı test edilmiştir. Bugün aynı tavrı, mülteciler ve göçmen krizinde yaşıyoruz. Şimdi de niye erteliyorlarmış biliyor musunuz? 3 milyon mülteci var ya Türkiye’de, ya diyor bu sorun var şu anda, onlar kapıları açarsa bu üç milyon mülteciyi nereye koyacağız… Şimdi dertleri sıkıntıları bu. Ondan dolayı nihai noktayı koyamıyorlar.

Biz şunu da biliyoruz, hangi ülke bu teröristlere silah veriyor, bunları biliyoruz. Hepsinin adresi bizde şu anda biliniyor. Son günlerde bize güya insan hakları ve demokrasi dersi veren batılı vicdan, yıllardır Akdeniz’in ve Ege’nin karanlık sularında yitip giden insanlar için bir damla gözyaşı döktü mü? Avrupa’ya ulaşmış olup da her türlü incitici tavra maruz kalan göçmenler için harekete geçmeyenler, bize karşı aslan kesildiler. Utanmadan arlanmadan ellerinden damlayan kana aldırmadan nasırlaşmış yüreklerini görmeden bize Nazi benzetmesi yapıyorlar. Varsa yoksa, Nazi tam kendisi sizsiniz. Hatta daha da ileri gidip, hiç yüzleri kızarmadan, siyasi sığınmacı altında kim gelirse bağırlarına basacaklarını ifade ediyorlar.”

“Nazi zihniyeti Doğu’da değil Batı’da ortaya çıktı”

“Nazi zihniyeti Doğu’da değil Batı’da ortaya çıkmış ve felaketlere yol açmış bir zihniyettir. İnsanların inançlar veya kökenleri sebebiyle toplu şekilde katledilmeleri fikrinin kaynağı Doğu değil Batı’dır. Onların kovduğu kesimlere bizim ecdadımız sahip çıkıp, hayatlarını kurtarmıştır. Avrupa’da Neo-Nazi hortlamışken, Türkiye’ye Nazi benzetmesi yapmak ancak bir hezeyanın eseri olabilir.

Madem Avrupa’da birileri kim gelirse kucak açmaya hazırız diyor, gelin hayırlı bir iş yapın. Siyasi sığınmacı adı altında, teröristlere değil, Suriyeli mazlumlara Afrikalı mağdurlara kucağınızı açın. İmkanlarınız teröristlere dahi sahip çıkacak kadar genişse, neden mültecilerinize kapılarınızı kapatıyorsunuz?  Madem ülkelerinize birilerini kabul edecekseniz, teröristleri değil terör mağdurlarını kabul edin.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.