Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, 1 Kasım seçimlerinde CHP’ye oy vermeyen 4 bine yakın üyesini ihraç etti

CHP Genel Merkezi, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde oy kullandığı sandıktan CHP’ye oy çıkmayan 3 bin 896 üyesini partiden ihraç etti. Bugün toplanan Parti Meclisi’ne sunulan ‘Sıfır Oy Çıkan Sandıklardaki Üyelerle İlgili Çalışma’ adlı MYK raporunda tespit edilen üyelerin bağlı bulundukları ilçe örgütlerinden konu hakkında araştırma yapılması istendiği belirtilerek “Yapılan araştırmaların ardından MYK’nın 19 Ekim 2016 tarihli toplantısında tüzüğün 19. maddesinin 5. fıkrasına dayanarak ilgili üyeliklerinin sonlandırılması kararı oy birliği ile alındı. Bu karar il ve ilçe başkanlıklarına bildirilerek 15 günlük itiraz süreci işletildi. Sonrasında gelen sonuçlar da dikkate alınarak üyelikler üye kütüğünden düşürülüp ilgili kişilerin üyelikleri sonlandırıldı” denildi.
Daha önce de CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Parti üyesi kimliğini layıkıyla taşımayan, partisine oy vermekten imtina edenlerin üyeliği sonlandırılmalı” açıklamasını yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.