Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Portland’da kaos: Protestolar şiddetlendi, Trump karşıtlarına silah çekildi (video)

Salı günü ABD’nin 45’inci başkanı seçilmesi ardından Donald Trump karşıtları Oregon eyaletinin Portland kentini birbirine kattı. Büyük bir kalabalıkla başlayan yürüyüşte, bazı eylemciler yer yer şiddete başvurdu. Protestocular polis ile çatışırken, güvenlik güçleri eylemleri bastırmak için yoğun çaba sarf etti. Yaşanan olaylarda sivil birinin eylemcilere silah çekmesi dikkat çekti.

Dünyaca ünlü spor markası Nike’ın merkezinin bulunduğu Portland’da polis eylemleri “isyan” olarak tanımladı. 4 milyon nüfuslu eyalette, kullanılan 1.8 milyon oyun yüzde 52’sini Hillary Clinton, yüzde 41’ini ise Trump aldı. 600 bin oyun kullanıldığı Portland’daysa Clinton oyların yüzde 76’sını aldı.

Trump, protestolarla ilgili ilk kez konuşmuş ve 14.5 milyon takipçisi bulunan Twitter hesabından şunları söylemişti:

Çok açık ve başarılı bir başkanlık seçimi yaşadık. Medyanın kışkırttığı profesyonel eylemciler şimdi protesto ediyor. Büyük haksızlık!

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.