Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bob Dylan Nobel Ödülü’nü almaya gitmeyecek

Ekim ayında bu yılın Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görüldüğü açıklanan Amerikalı şarkıcı Bob Dylan ödül törenine katılma konusunda son kararını verdi. Dylan’ın “Amerikan şarkı geleneğine yeni ve şiirsel bir ifade tarzı” getirdiği gerekçesiyle ödüle layık görülmesi edebiyat çevrelerinde yeni bir tartışma başlatmıştı. İki hafta önce yaptığı açıklama ile mümkün olduğu takdirde ödül törenine katılacağını söyleyen şarkıcı, İsveç Akademisi’ne bir mektup yazdı. “Nobel ödülüyle inanılmaz derecede onurlandırıldığını” vurgulayan ancak törene katılamayacağını söyleyen Dylan’ın cevabını Akademi anlayışla karşıladı.

Akademi sanatçının Stockholm’e gelip ödülü bizzat almamasının “alışılmadık” bir durum olmadığını açıkladı. Zira düle layık görülmesine rağmen törene katılmayan tek kişi Dylan değil. Roman yazarı Doris Lessing (2007) ileri yaşı, oyun yazarı Harold Pinter (2005) sağlık durumu, yazar Elfriede Jelinek (2004) ise sosyal fobisi nedeniyle Nobel Edebiyat Ödülü törenlerine katılamamışlardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.