Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Siirt Belediyesine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Van ve Siirt Belediyelerine kayyum atandığını bu sabah yaptığı şu açıklamayla duyurdu:

“Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, İçişleri Bakanlığı’nın 16.11.2016 tarihli kararı ile görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. İçişleri Bakanlığı’nca; Mardin Valisi Mustafa Yaman Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın ise, Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişlerdir.”

Türk: “Sindirmeye yönelik bir karar”

Ahmet Türk hakkında soruşturma açılmasına neden olan suçlama, “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne para temin etmek ve üye olmak, görevini kötüye kullanmak, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti’ni, TBMM’yi alenen aşağılamak” olarak açıklandı.

Ahmet Türk, görevden alınması ve yerine kayyum atanması kararıyla ilgili olarak, “Sindirmeye, çürütmeye yönelik siyasi bir karardır. Herkesçe bilinen malum şeylerdir. Fazla bir yorum yapmaya gerek yoktur” dedi.

iiii

16 Kasım’da gözaltına alınan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan hakkındaki suçlama ise “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak” da dahil olmak ve bölücü terör örgütü lehine Siirt ilinde yapılan çok sayıda yasa dışı gösteri yürüyüşüne katılarak örgüt lehinde propaganda ve eylemde bulunmak.

Göreveden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın yerine Van Valisi İbrahim Taşyapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

mmm

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.