Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: “Halep’te savaş sona erdi”

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin direktörü Rami Abdurrahman, Halep’te muhaliflerin, ellerinde tuttukları son altı mahalleden de çekildiklerini ve şehirde savaşın sona erdiğini açıkladı.

Şehrin doğusunda muhaliflerin elinde tuttuğu bölgeler çetin çatışmalar sonucunda rejim güçlerinin eline geçti.

Şehrin rejim kontrolündeki kısmında bulunan bir Reuters muhabiri, şehrin doğusunda gece boyu süren bombardımanın günlerdir yapılan bombardımanlar içerisinde en yoğunu olduğunu kaydetti.

Günün ilk saaatlerinde, Ruslar, Suriyeliler ve Gözlemevi, muhaliflerin elinde çok az bir bölgenin kaldığını duyurmuştu. Hatta rejim güçlerinin son açıklaması, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerin yüzde 98’inin ele geçirildiği yönündeydi.

TSİ 14:50’de ÖSO sözcülerinden biri, savaşçıların geri çekildiğini teyit etmiş ve kuşatmanın ürkütücü olduğunu belirtmişti.

Gözlemevi’nin iddiası halen Rusya ve Suriye hükümetleritarafından teyit edilmedi.

Dün gece, Reuters’e konuşan muhaliflerden üç yetkili ise, şehri terketmeleri halinde güvenli geçişin sağlanacağını belirten bir mektup aldıklarını söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.