Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Terör mağdurlarına gönüllü uzmanlardan psikolojik destek

Beşiktaş’ta Cumartesi günü gerçekleşen iki terör saldırısında 44 kişi hayatını kaybederken, 150’den fazla kişi yaralandı. Beşiktaş saldırısından etkilenen ve travma yaşayanlar için Travma İyileştirme Grubu çalışma başlattı.

Konu hakkında görüştüğümüz Travma İyileştirme Grubu İstanbul Koordinatörü Yusuf Kulca, 1999’dan beri gönüllü olarak deprem, maden kazaları gibi olaylara ek olarak bombalı saldırılar ve darbe girişiminde kampanyalar yürüttüklerini belirtti. Grubun çalışmalarına onlarca terapist ve psikiyatrist katılıyor.

“Korku, endişe, güvensizlik..”

Bu tür vakalarda kısa sürede travmayı atlatabilecekleri yöntemler uyguladıklarını söyleyen Kulca, “Bombalı saldırılar sonrasında mağdurlarda uykusuzluk, kâbus görme, korku, endişe gibi sorunlar görülüyor. Özellikle hızlı bir şekilde sosyal yaşamdan uzaklaşıyorlar. Güvensizlik en fazla görülen hislerden birisi. Birçok insan maruz kaldığı bu tür travmalardan sonra işlerini bırakıyor ve kapanıyor. Örneğin Atatürk Havalimanı saldırısını ardından bu tür tavır alanlarla karşılaştık” dedi.

Yusuf Kulca, medyanın ve televizyonun da bombalı saldırılar sonrası travmaya sebep olabilecek görüntüler paylaşabildiğine değinirken, “Beşiktaş saldırısının büyüklüğü aşikâr. İki gruba ayrıldık şu anda, ilk olarak yaralı ve yaralı yakınlarına gideceğiz. Örneğin bugün 2 terapist arkadaşımız yetim kalmış 7 yaşındaki bir çocuğun yanındaydılar, çocuğa durumu anlattılar ve aileye destek oldular. Hastanelerdeki yaralı kişileri de en yakın zamanda ziyaret edeceğiz, isteyenler de bize iletişim kanallarımız üzerinden ulaşabilirler” diye konuştu.

Beşiktaş saldırısı sonra psikolojik desteğe ihtiyacı olanlar 0532 177 51 90, 0533 265 83 75 numaralar üzerinden Travma İyileştirme Grubu ile iletişime geçebilirler.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/297514507″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.