Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zürih’te camiye saldırı: Üç yaralı

Zürih’te bir camiye yapılan saldırıda üç kişi yaralandı. Akşam saatlerinde tren garı yakınlarındaki, daha çok Somali kökenlilerin kullandığı camiye yönelik saldırıyı gerçekleştiren zanlının öldürüldüğü açıklanırken, saldırının nedeni henüz netlik kazanmadı. Olaydan sonra polis camiyi mühürledi.

Polisin verdiği ilk bilgilere göre; Pazartesi günü 17:30 sıralarında gerçekleşen saldırıda 30, 35 ve 56 yaşlarında üç kişinin yaralandığı, saldırganın kaçtığı ve saldırının yapıldığı yerin yakınlarında bir kişinin ölü bulunduğu belirtilmişti. Bu sabah ise, yanında bir silahla ölü bulunan kişinin saldırıyı düzenleyen kişi olduğu açıklandı. Neue Zürcher Zeitung gazetesinin polis kaynaklarından aktardığı bilgiye göre; ölü bulunan saldırganın cihatçı örgütlerle bir bağlantısı yok. Görgü tanıklarının ifadelerine göre 30’lu yaşlarında olan saldırganın cesedi, olay yeri yakınlarındaki bir köprünün üzerinde bulundu.

Saldırının bir terör eylemi olup olmadığı ise henüz kesinlik kazanmadı. Polisin, yaralıların ifadelerini henüz almadığı açıklanırken, yaralıların ve saldırganın kökenleri hakkında da resmi bir açıklama yapılmadı. Basında yer alan haberlerde ise üç yaralının da Somalili olduğu bilgisine yer verildi. Konuyla ilgili Zürih Kanton Polisi’nin öğleden sonra bir basın toplantısı yapacağı açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.