Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlin saldırısı zanlısı Milano’da çatışmada öldürüldü

Pazartesi günü Berlin’de Noel Pazarı’nda TIR ile gerçekleştirilen ve IŞİD tarafından da üstlenilen, 12 kişinin öldüğü terör saldırısının zanlısı Tunus asıllı Anis Amri İtalya’nın Milano kentinde öldürüldü. İtalyan Panorama dergisinin haberine göre bu sabah saat 3 sıralarında Milano’nun Sesto San Giovanni mahallesinde, 1 Mayıs Meydanı yakınlarında rutin bir trafik çevirmesi sırasında Amri “Allahu Ekber” diye bağırarak polislere silahla ateş etti. Çıkan çatışma sırasında bir polis omzundan yaralandı, 9 ay önce göreve başlayan bir polis memuru da Amri’yi vurarak öldürdü.

İtalyan İçişleri Bakanı Marco Minniti öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısında çatışmada öldürülen kişinin Anis Amri olduğunu doğruladı.

İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti
İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti

Amri’nin Almanya’ya yerleşmeden önce uzun bir süre İtalya’da yaşamış olduğu biliniyordu. La Stampa gazetesine göreyse zanlının çantasında Fransa’dan geldiğini gösteren bir tren bileti bulundu.
Öte yandan Anis Amri’nin IŞİD’e biat ettiğini gösteren, kendi çektiği bir videoyu örgüt tarafından yayınladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.