Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2017’de asgari ücret 1404 TL oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında, 2017 yılı asgari ücretinin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugün yaptığı son toplantının ardından asgari ücreti açıklandı. Asgari ücrette 2017’de yüzde 8 artışa gidildi. Brüt asgari ücret 1.777 lira 50 kuruş, 1.404 lira net rakam olarak açıklandı. Zam ise 104 TL olarak belirlendi.

Asgari ücret 2017’de tek defada 1 Ocak itibariyle iki kademeli olmamasına karar verildi. İşveren ve Hükümet ise iki kademeli istiyordu. İşçi kesiminden ve Türk-İş’ten gelen talep bir defaydı.

Türk-İş asgari ücretin yeni yılda bin 600 TL olmasını talep ederken DİSK asgari ücretin 2 bin TL olması gerektiğini açıklamıştı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.