Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri’nin 615’inci buluşmasında gözaltı (video)

Cumartesi Anneleri’nin İstanbul Galatasaray’daki 615’inci buluşmasında, 20 yıl Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde jandarmanın gözaltındayken ölen Abdullah İlhan, Ahmet Kaya, Ali Nas, Neytullah İlhan, Halit Kaya ve Ramazan Oruç anıldı. Maside Ocak tarafından okunan Cumartesi Anneleri basın açıklamasına polisler müdahale etti. Ocak, “21 yıl önce, geçmişin OHAL hukuksuzluğunda yaşanan Güçlükonak Katliamını unutmadık!” diyerek başladığı basın açıklaması devam ederken iki polis “Devleti suçlayamazsınız” diyerek, açıklamayı kesti. Kısa bir görüşmeden sonra Maside Ocak, basın açıklamasını bitirdi. Eylemden sonra kimlik kontrolü yapıldı ve kimliğine el konulan Ocak. Ardından da savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

Polisin açıklama esnasındaki müdahalesi Periscope canlı yayınına böyle yansıdı:

Basın açıklamasının tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.