Cumartesi Anneleri 616. kez Galatasaray’da buluştu

Gözaltında kaybedilen yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri, 616. haftada Galatasaray Meydanı’nda Abdullah Canan için adalet istedi.

cumartesi anneleri

616’ncı kez İstanbul Galatasaray’da buluşan Cumartesi Anneleri, 20 yıl önce gözaltında kaybedilen Abdullah Canan dosyasında adalet istemek için buluştu.

Yüksekova’da iş insanı olan Abdullah Canan, 17 Ocak 1996’da gözaltına alındı ve 21 Şubat 1996’da ağır işkence görmüş cansız bedeni Yüksekova – Esendere Karayolu’nda bulundu.

Eylemde 59 hafta önce öldürülen Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi için de adalet çağrısında bulunuldu.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş