Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da polise bombalı saldırı

Diyarbakır’da, Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi yakınında bulunan hafriyat alanındaki mezarlık duvarının altına yerleştirilen patlayıcı, devriye gezen polis aracının geçişi esnasında patlatıldı. İlk edinilen bilgilere göre, saldırıda dört polis hayatını kaybederken beş polis de yaralandı. Öte yandan Şırnak’ın merkez Dicle Mahallesi’nde kentin su şebekesini onaran müteahhit firmaya ait iş makinasının geçişi esnasında, daha önceden yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi üzerine beş kişi yaralandı.

Diyarbakır, merkez Sur İlçesi’nden taşınan hafriyatın döküldüğü, Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi karşısındaki boş alanın yanında bulunan mezarlık duvarının altına yerleştirilen patlayıcı, polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Doğan Haber Ajansı’nın aktardığına göre, saat 16.30’da gerçekleşen saldırıda ilk belirlemelere göre dört polis hayatını kaybetti, beş polis ise yaralandı.

Haberimizi hazırladığımız sırada, patlamanın etkisiyle devrilen zıhlı aracın içinde sıkışan polisleri çıkarmak için AFAD ve UMKE ekipleri çalışmaları sürüyordu. Kent merkezinden de duyulan patlamanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Yaralılar ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Olay esnasında çevreden geçen bir belediye otobüsü ve bazı araçlarda da hasar meydana gelirken Dicle Üniversitesi’ndeki bazı binaların camlarının kırıldı.

Şırnak’ta patlayıcı tuzağı

Şırnak’ın merkez Dicle Mahallesi’nde, şehrin şebeke suyunu onarım çalışmaları yapan müteahhit firmaya ait iş makinasının geçişi sırasında EYP ile saldırı düzenlendi. 15.15 sularında gerçekleşen patlamada 5 kişi yaralandı. Saldırıda yaralanan operatör Ebubekir Barkın ve yardımcısı Mehmet Belge ile, olay sırasında çevrede olan vatandaşlar Beşir Külter, Refik Erdem ve Abdurrahman İdin olay yerine sevk edilen ambulanslar ile Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.