Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen tutuklandı

HDP Parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bilgen’in mahkemesi sürerken ve henüz karar beklenirken çeşitli medya organlarında tutuklandığına dair haberler çıkmıştı. Bilgen,dün Sulh Ceza Hakimliği’nce hakkında verilen tutuklamaya yönelik yakalama kararı üzerine Diyarbakır’da gözaltına alınmıştı

bilgeeee
Ayhan Bilgen mahkeme kararını beklerken tutuklandığına dair haberler geçti

HDP Parti sözcüsü Bilgen, 29 Ocak’ta da gözaltına alınmış sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bilgen gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurmuştu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da dün Diyarbakır’da evinde gözaltına alındı. Geceye doğru da tutuklandığı haberi geldi.

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan Nöbetçi mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı dün itiraz etti ve bunun üzerine hakkında “yakalama” kararı çıkarıldı.

“Ben Tahir Elçi’nin arkadaşıyım, kimse beni korkutamaz”

HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Altan Tan ve Hüda Kaya, 6-8 Ekim Kobane eylemlerine ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle Diyarbakır başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında geçen hafta gözaltına alınmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Daha önce yakalama kararı çıkarılanlar

4 Kasım 2016’da Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer için yakalama kararı çıkartılmıştı. 27 Ocak’ta ise Van milletvekilleri Adem Geveri ve Lezgin Botan hakkında, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarılmıştı.

Lezgin Botan dün gözaltına alınmıştı

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan dün Van Ferit Melen Havaalanı’nda gözaltına alındı. Botan, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Botan hakkında açılan davalara katılmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı ve yurt dışına çıkma yasağı getirmişti.

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan sosyal medya hesabından Lezgin Botan’ın gözaltı haberini duyurmuştu:

Tutuklu milletvekili sayısı tekrardan 12’ye çıktı

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken dün tahliye edildi. Baluken, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında açılan soruşturma kapsamında 4 Kasım’da tutuklanmıştı. Diyarbakır’da yargılandığı ilk duruşmada tahliye edildi. Baluken’in tahliye olmasıyla tutuklu HDP milletvekili sayısı 10’a düşmüştü. Meral Danış Beştaş’ın ve ayhan Bilgen’in tutuklanmasıyla bu sayı tekrardan 12 oldu.

Tutuklu vekiller

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Ferhat Encü, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Gülser Yıldırım, Nursel Aydoğan, Meral Danış Beştaş, Ayhan Bilgen, Besime Konca, Çağlar Demirel, Nihat Akdoğan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.