Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tahliye olan Dengin Ceyhan, piyanosuna kavuştu

Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla tutuklanan ve savcılığın itirazı üzerine tahliye olan piyanist Dengin Ceyhan, piyanosuna kavuştu.

FOTO1

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinden Piyanist Dengin Ceyhan Dengin Ceyhan sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Bunun ardından savcılık tutukluluk kararına itiraz etmişti. İtirazı kabul eden mahkeme, piyanist Ceyhan için 24 Şubat’ta tahliye kararı vermişti.

Tahliyenin ardından piyanist Dengin Ceyhan, piyanosuyla buluşmasını, “Kavuştuk birbirimize” mesajıyla Twitter’da paylaştı.

Ceyhan yüklediği videoda Chopin’in, do diyez minör Nocturne eserini çaldı. Eser, İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerden kaçan Yahudi piyanist Wladyslaw Szpilman’ın yaşadıklarını anlatan “Piyanist” filmiyle büyük bir üne kavuşmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.