Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Gündem davasında altı sanık hakkında karar verildi

Özgür Gündem davaları İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün sabah 9.30’da başladı. Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği Kampanyası”nda yer alan isimlerden Kumru Başer, Necmiye Alpay,Dicle Anter, Derya Okatan, Ayşe Batumlu ve Faruk Balıkçı bugün hâkim karşısına çıktı. Faruk Balıkçı’ya 6 bin, Dicle Anter ve Derya Okatan’aysa 7 bin lira para cezası verildi. Cezanın gerekçesi olarak örgüt açıklamalarını yayımlamak gösterildi. Kumru Başer ve Ayşe Batumlu’ya ise örgüt propagandasından 1 yıl 3 ay ceza verildi ancak cezalar ertelendi.

Aynı davadan yargılanan bir diğer isim olan Necmiye Alpay’ın dosyasınıysa, mahkeme, Özgür Gündem ana davası ile birleştirilmesi talebiyle 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermeye karar verdi.

Mahkeme duruşmayı 28 Mart’a erteledi. Gazeteci Faruk Balıkçı’nın yargılandığı davada ise esas hakkında savunma yapan avukat Özcan Kılıç, nöbetçi yayın yönetmenliğinin sembolik olduğuna değindi ve bazı isimlere soruşturma dahi açılmadığını hatırlattı. Özcan Kılıç AİHM’nin içtihatlarına bakıldığında söz konusu yazılarının suç unsuru olarak sayılamayacağının altını çizdi. Mahkeme, terör örgütlerinin açıklamalarını basıp yayınladığı iddiasıyla Faruk Balıkçı’yı 6 bin TL adli para cezasına mahkûm etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.