Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de tarım dışı istihdam Şubat’ta 235 bin arttı

Dünya’nın merakla beklediği ABD istihdam verisi bugün 16:30’da açıklandı. Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) Mart ayı içerisinde yapacağı toplantının seyrini belirleyecek veriler beklentilerden iyi geldi.

ABD’de tarım dışı istihdam Şubat’ta da ortalamanın üzerinde arttı. ABD Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre ABD’de tarım dışı istihdam Şubat’ta beklentileri aşarak 235 bin arttı (Beklenti: 200 bin artış). Söz konusu artışın 227 bini özel sektörden, 17 bini ise kamudan geldi.

İşsizlik oranı ise beklentilere paralel olarak %4.7 oldu. Ortalama saatlik ücretler aylık %0.2 arttı, beklenti %0.3 artıştı.

Saatlik ücretler yıllık bazda beklentiler doğrultusunda %2.8 artarken işgücüne katılım oranı %62.9’dan %63’e yükseldi. Bu veriler, ABD’de istihdama katılımda artış olmasına rağmen işsizliğin düştüğünü gösterdi. Şubat ayında ortalama çalışma saati önceki aya göre değişmeyerek 34.4 saat oldu.

Bugün açıklanan kritik veriler istihdam piyasasının yeni yılda da ılımlı büyümeyi sürdürdüğünü gösterdi. Bu veriler ile birlikte FED’in Mart ayında faiz artırma ihtimalinin daha da kuvvetlendiğini söyleyebiliriz.

Ocak ayı istihdam verisinde güncellendi. Buna göre Ocak ayı istihdamı 227 binden 238 bine revize edildi.

 

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.