Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, Savcı Preet Bharara’yı kovdu

Reza Zerrab soruşturmasıyla Türkiye’de de ünlenen ABD’nin New York eyaleti savcılarından Preet Bharara bugün Donald Trump yönetimi tarafından görevden alındı.
Adalet Bakanlığı, içlerinde Preet Bharara’nın da bulunduğu 46 savcıdan istifa etmelerini istemiş Bharara ise bunun üzerine “İstifa etmeyeceğim, isterlerse atsınlar” demişti.
Daha sonra Bharara twitter hesabından “İstifa etmedim. Biraz önce kovuldum. New York eyaletinin Güney bölgesi savcısı olmak, profesyonel yaşamımın hep en büyük gurur vesilesi olarak kalacak” diye yazdı.

Screen Shot 2017-03-11 at 22.48.30

Bharara, seçilmesinin ardından Donald Trump ile New York’ta başbaşa görüşme yapmış, ardından “yeni Başkan ile uyumlu bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.